La CUP-Crida per Girona qualifica d’”esperpèntica” la suspensió del Ple de cartipàs

Laia Pèlach critica que l’equip de govern és “esclau” dels seus propis pactes interns, i demana a Ballesta que deixi el partidisme i actuï “pensant en la ciutat i la gent” 

La CUP-Crida per Girona ha mostrat el seu desacord amb el fet que s’hagi suspès el Ple extraordinari previst per aquesta tarda, davant la manca de suports de l’equip de govern per tirar endavant alguns punts del nou cartipàs. La portaveu del grup municipal, Laia Pèlach, ha qualificat la situació de “ridícula i esperpèntica”, i ha manifestat que és una “manca absoluta de respecte cap a tots els ciutadans de Girona i el personal de l’Ajuntament”.

Segons la regidora, “l’equip de govern és esclau dels pactes interns entre persones i partits que en formen part”, i per això ha demanat a Ballesta que “deixi d’actuar en clau interna i es posi a governar pensant en la ciutat i la gent”. Pèlach també ha lamentat “la incapacitat manifesta del govern per buscar acords i consensos amb l’oposició”, i ha criticat a CiU que continuï “intentant governar com si tingués majoria”.

Davant d’aquesta situació, la CUP-Crida per Girona ha anunciat que es manté oberta al diàleg amb l’equip de govern “com el primer dia”, per bé que ha reafirmat la seva oposició a punts importants de la proposta de cartipàs de CiU, com ara el sou de 75.000€ per l’alcalde Albert Ballesta o els càrrecs de confiança de l’equip de govern (+ info).