En una setmana més de 1000 persones han signat la petició dirigida a l’Ajuntament a través de la plataforma change.org

La CUP-Crida per Girona ja ha engegat la maquinària per presentar la iniciativa ciutadana per reclamar uns serveis funeraris dignes i amb preus justos a la ciutat. La formació ha programat diverses taules de recollida de signatures de cara a les properes setmanes, amb l’objectiu d’assolir el mínim d’un 1% de les persones majors de 16 anys empadronades a Girona que marca el reglament de la participança per a poder registrar la iniciativa.

Així doncs, els punts de recollida de firmes confirmats fins a final de febrer seran el dijous 18 a les 11h al mercat del Lleó;  el dissabte 20 a les 10h al mercat de la Devesa; el dissabte 20 a les 20.30h a l’Auditori; el diumenge 21 a les 11.30h a l’Auditori; el diumenge 21 a les 16h a l’estadi de Montilivi; el dijous 25 a les 10h al mercat del Lleó; el dissabte 27 a les 10h al mercat de la Devesa; i el diumenge 28 a les 17.30h al pavelló de Fontajau.

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona ha anunciat que la petició dirigida a l’Ajuntament de Girona mitjançant la plataforma change.org, que va impulsar de forma paral·lela a la iniciativa ciutadana, ha superat les 1.000 signatures en només una setmana. La formació considera que “l’èxit de la recollida de firmes a través d’internet demostra que hi ha una important malestar ciutadà respecte als actuals serveis funeraris que l’Ajuntament ha d’atendre urgentment”.

Sense notícies de la comissió anunciada per Carles Ribas

Finalment, el grup municipal ha informat que no ha rebut encara cap convocatòria de la comissió de treball sobre serveis funeraris que el regidor Carles Ribas es va comprometre a crear en el Ple del passat dia 8. La regidora Laia Pèlach ha reclamat a Ribas que creï la comissió amb la màxima celeritat, per poder afrontar en els propers mesos els treballs per replantejar l’actual model funerari.