La CUP-Crida per Girona anuncia el vot contrari al nou cartipàs de CiU

El grup municipal critica que els canvis en l’estructura municipal “no responen a l’interès de la ciutat, sinó a equilibris interns i quotes de poder dels diferents sectors del govern”

La CUP-Crida per Girona ha anunciat que votarà en contra dels principals punts del nou cartipàs municipal proposat per CiU, que se sotmetrà a debat del plenari el proper divendres 19 de febrer. El sou de l’alcalde, el nombre de càrrecs de confiança, i els diferents nomenaments i canvis en l’estructura municipal són els principals elements que distancien al grup municipal de la proposta de l’equip de govern.

Així, com ja va fer la setmana passada, la CUP-Crida per Girona ha mostrat la seva oposició al sou que ha decidit fixar-se Albert Ballesta com a Alcalde. El grup ha recordat que la quantitat de 75.000€ anuals és un 28% més del que cobrava Anna Pagans, la darrera alcaldessa amb sou de l’Ajuntament de Girona, i l’ha qualificada de “totalment excessiva i inoportuna”.

El grup municipal també ha criticat una vegada més la contractació de càrrecs de confiança per a tasques directives de l’equip de govern. Cal recordar que fa uns mesos la mateixa CUP va dur l’Ajuntament de Girona als jutjats perquè considerava que aquesta pràctica no s’adequa a la llei. Des del grup també han criticat que no s’hagi previst una reducció de les retribucions i del nombre d’assessors de què disposen els grups municipals.

La CUP-Crida per Girona també ha qüestionat els diferents canvis a l’estructura municipal, com ara la creació de la figura de vicealcalde, el nomenament de fins a set tinents d’alcalde, l’eliminació de la plaça de gerent, o la creació de les places de comissionat de cultura i assessor de serveis a les persones. El grup ha lamentat que la majoria siguin “llocs fets a mida per recol·locar càrrecs de confiança”, i ha criticat que “tots aquests canvis no responen a l’interès de la ciutat, sinó a equilibris interns i quotes de poder dels diferents sectors del govern”.