La CUP-Crida per Girona critica que Ballesta vulgui apujar un 28% el sou d’alcalde

El grup municipal recorda que els sous dels regidors gironins estan congelats des del 2007

La CUP-Crida per Girona ha carregat contra la voluntat del govern de CiU de fixar el sou d’Albert Ballesta com a alcalde en 75.000€ anuals. El grup municipal considera inacceptable l’augment d’un 28% respecte al sou que cobrava Anna Pagans fins el 2011, tenint en compte que Carles Puigdemont no tenia sou assignat de l’Ajuntament de Girona pel fet de ser diputat al Parlament.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha recordat que tant en el cartipàs del 2011 com en el del 2015 es va optar per congelar les retribucions dels regidors, de manera que la quantitat que perceben els càrrecs electes no augmenta des del 2007. La regidora Laia Pèlach ha criticat que la proposta de CiU “és totalment desafortunada tenint en compte el context social i econòmic”, i perquè “no s’adiu en absolut a l’evolució de la mitjana salarial catalana dels darrers anys”.

La CUP-Crida per Girona ha anunciat que la setmana que ve farà públic el seu posicionament respecte a la proposta de cartipàs presentada per l’equip de govern, que està previst que es debati al ple municipal el proper divendres 19 de febrer.