La CUP-Crida per Girona impulsarà una alternativa de ciutat al govern convergent de cara al 2019

Els cupaires han defensat “una Girona republicana, que posi la vida al centre en les seves polítiques i que tingui un govern de la gent i els barris”

La CUP-Crida per Girona ha celebrat una conferència política per exposar com enfoca l’any que queda fins les eleccions municipals, i quin és el plantejament amb què encarà els comicis del maig del 2019. Els cupaires han fet pública l’aposta per “impulsar una alternativa de ciutat al govern convergent”, i han deixat clar que “cap canvi institucional serà possible ni efectiu sense la feina al carrer i la mobilització popular”.

En la primera part de la conferència hi ha intervingut l’activista ecologista Càrol Coll, l’activista veïnal Josep Plazas ‘Lites’ i l’activista social Carles Serra. Tots tres han fet pinzellades de quina és la situació de Girona i quins són, a parer seu, els principals reptes que té la ciutat de cara als propers anys en els seus respectius àmbits d’actuació. En la segona part, els regidors Lluc Salellas i Laia Pèlach han desgranat la proposta política de la CUP-Crida per Girona per encarar el 2019.

Els cupaires han reivindicat la tasca duta a terme fins ara,  i al mateix temps han apostat per fer un salt endavant que permeti “per posar fi als governs ancorats en la vella política, el conservadorisme i la dinàmica única del mercat”. D’aquesta manera, Salellas ha assegurat que  “la CUP-Crida per Girona ofereix l’experiència, la força i els coneixements per treballar en una alternativa institucional que permeti conformar un nou govern per a la ciutat en clau republicana, popular, democràtica i social”. Una candidatura, ha continuat, “on s’hi puguin agrupar sectors gironins diversos i compromesos que tinguin clar que cal un gir en el timó de la ciutat”.

Posteriorment, els cupaires han defensat els tres grans eixos que, a parer seu, haurien de fomentar aquesta alternativa de govern i de ciutat: primer, la Girona republicana; segon, les polítiques que posen la vida al centre; i tercer, el govern de la gent i dels barris. En l’àmbit republicà Salellas ha apostat per mantenir el compromís amb el mandat de l’1 d’octubre, però també anar més enllà en la recuperació de sobiranies des del municipi. Per la seva banda, Laia Pèlach ha desenvolupat el segon i el tercer eix, en què ha defensat polítiques valentes en clau social i ambiental, una forma de governar que retorni el protagonisme a la ciutadania i el teixit veïnal en la presa de decisions i la gestió municipals.

Pèlach ha culminat la seva intervenció final reafirmant l’aposta política de cara al 2019,  assegurant que “l’alternativa al govern convergent en clau transformadora és possible” i fent una crida “a totes les persones i agents que creguin en la necessitat d’aquest canvi a col·laborar i a implicar-se per fer-ho possible”.