La CUP-Crida per Girona denuncia que hi ha famílies que es veuen abocades a triar escoles privades i allunyades del seu barri per la manca d'oferta pública

La formació reclama que l’augment de demanda per l’escola pública es tradueixi en l'enfortiment del sistema públic i l'ampliació de l'oferta de places, i anima les famílies afectades a fer arribar les queixes a la FAPAC, a l'Ajuntament i al Departament

La CUP-Crida per Girona ha denunciat la problemàtica que han patit diverses famílies de la ciutat en el procés de preinscripció escolar per al curs 2018-2019. En alguns casos, hi ha famílies que s’han quedat sense poder accedir a un centre públic a la seva zona escolar tot i haver-lo prioritzat, la qual cosa ha provocat que hagin acabat en centres concertats i de zones allunyades al seu domicili. En altres casos, hi ha famílies que s’han vist abocades a prioritzar centres concertats per poder accedir a un centre educatiu relativament proper al seu domicili.

La formació ha denunciat que aquesta situació vulnera un principi bàsic que hauria de complir el sistema educatiu de la ciutat, que és garantir el dret de totes les famílies que ho desitgin a tenir una plaça en centres públics i pròxims a la seva zona de residència.  Cal tenir en compte, a més,  la diferència de preu entre les places en escoles públiques i les concertades en centres privats, que suposa una dificultat econòmica per a famílies es queden sense plaça en centres públics.

Així, els cupaires han criticat que l’augment de demanda per l’escola pública no s’estigui traduint, per part de l’administració, en polítiques per enfortir el sistema públic i ampliar l’oferta de places. La setmana passada la mateixa formació ja va fer un posicionament en què destacava la davallada de demanda a l’escola privada i exigia la retirada de concerts educatius. Finalment, la CUP-Crida per Girona ha animat les famílies afectades per aquest tipus de situacions que facin arribar les seves queixes a la FAPAC, com també a l’Oficina Municipal l’Educació municipal i al Departament d’Ensenyament.