Comunicat d'esquerres gironines de suport al Govern de Badalona

Davant la moció de censura presentada a Badalona per el Partit Popular (PP), Ciutadans (C's) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), contra la alcaldessa Dolors Sabater i el seu Govern, els col·lectius i partits gironins CUP-Crida per Girona, MES-Moviment d'Esquerres, Pirates de Catalunya Comú de Girona, volem transmetre públicament:

1. El nostre suport a l'Alcadessa de Badalona i el seu Govern, així com al seu projecte de ciutat i a les organitzacions diverses que el fan possible mitjançant el diàleg, l’empatia i la tolerància polítiques.

2. Recolzem el projecte integrador i cohesionador per a la societat de Badalona que representa el Govern municipal actual. Per contra, rebutgem les idees xenòfobes i racistes dels grups municipals del PP i C's a Badalona. No podem compartir cap mena de pacte de govern amb unes forces polítiques que promouen i viuen de la fractura social. Pensem que cal protegir els nostres barris, les nostres ciutats i institucions davant els discursos basats en la por, el menyspreu i l'odi que transmeten el PP i C's a Badalona. Per això, defensem la unitat democràtica de les esquerres davant la dreta autoritària.

3. Defensem les llibertats i drets civils bàsics de la mateixa manera que ho ha fet l'Ajuntament de Badalona els darrers mesos, en un context de repressió política i reacció de l'Estat Espanyol contra el moviment pacífic, democràtic i sobiranista que existeix a Catalunya.

4. El PP és una organització corrupta, que ha saquejat les arques públiques de manera massiva. No podem admetre cap mena d'acord ni complicitat política amb un partit que no governa per l’interès general.

5. Denunciem l'actuació del PSC que, mitjançant aquesta iniciativa encaminada a fer caure el govern de Dolors Sabater, trasllada a l'àmbit municipal el seu alineament amb la dreta espanyolista i l'aposta per reforçar els pilars del règim del 78.

Per tot això, rebutgem la moció de censura impulsada pel PSC, amb el suport del PP i C's, per desbancar l'actual Govern de BadalonaA més, i fins la data de celebració del ple de la moció de censura a Badalona, s'obrirà un període d'adhesions al comunicat i fem una crida a les esquerres d’arreu de Catalunya a posicionar-se en aquest mateix sentit.

Girona, 7 de juny de 2018