La formació proposa crear àrees de joc inclusives al parc, garantir-hi l’accessibilitat o limitar l’ocupació del parc per a grans esdeveniments

Aquest matí la CUP-Crida per Girona ha presentat les al·legacions que presentarà al Pla Especial de la Devesa aprovat inicialment al darrer ple de l’Ajuntament de Girona. La formació va abstenir-se en la votació fent un discurs crític, en què la portaveu cupaire Laia Pèlach va reclamar al govern que recuperi el diàleg amb el veïnat i les entitats de la Devesa i que obri la porta a incorporar propostes dels grups de cara a l’aprovació definitiva del pla.

Pel que fa als usos del parc, les al·legacions del grup municipal reclamen reduir i blindar d’una manera més clara l’ocupació puntual del parc en esdeveniments de Fira de Girona com també per les Fires i el mercat. Els cupaires també demanen “evitar que es vegi la Devesa com un espai ampli on tenen cabuda activitats multitudinàries o de grans dimensions sense cap mena de vinculació amb el parc”. Aquestes limitacions pretenen garantir la preservació del parc i fer compatibles els usos amb la qualitat de vida del veïnat.

La CUP-Crida per Girona també reclama que es garanteixi l’accessibilitat a tot el parc, evitant barreres arquitectòniques com la que pot suposar el sistema de rec previst. Altres propostes recollides en les al·legacions són eliminar la nova passera prevista sobre el Ter, pel fet que es considera innecessària i que suposaria una nova barrera en termes ecològics per al riu; o que al ple es deixi clara la gestió pública del parc i el blindi de qualsevol tipus de privatització.

Finalment, la formació demana que s’elimini el redactat que preveu la derogació del pla d’usos vigent amb l’entrada en vigor del nou pla, entenent que “el pla d’usos només es podrà derogar quan s’aprovi el reglament d’usos equivalent que preveu el pla especial”. La CUP-Crida per Girona ja s’ha reunit amb el regidor responsable del pla, Narcís Sastre, per plantejar aquestes al·legacions.

Àrees de joc inclusives

Al mateix temps que les al·legacions, la CUP-Crida per Girona preveu fer arribar al govern una proposta de construcció d’àrees de joc inclusives en termes de diversitat funcional i també adreçades a totes les edats. La proposta es concreta en la realització d’un procés participatiu amb col·lectius de mainada amb discapacitat i les seves famílies així com a persones de diverses edats, per a dissenyar la ubicació i característiques d’aquestes àrees que el pla especial ja preveu que puguin instal·lar-se al parc de la Devesa.