La formació proposa destinar 50.000€ que no s’han invertit del pressupost 2017 a accions per a promoure la participació juvenil a la ciutat

La CUP-Crida per Girona ha demanat que l’Ajuntament de Girona faci una aposta per la participació juvenil, aprofitant el canvi de regidor que hi ha hagut a Joventut fruit de la sortida del PSC del govern municipal. En concret, els cupaires demanen que s’hi destinin 50.000€ del pressupost de joventut del 2017 que fins ara no s’han executat.

Entre les accions que proposa el grup municipal en aquest àmbit, destaca l’impuls d’un projecte d’espai autogestionar per a joves. Es tracta d’una reivindicació històrica de diverses associacions juvenils de la ciutat. Cal recordar que a principis d’aquest any es va desallotjar el Casa de Joves 4 Rius, un espai ocupat i autogestionat que acollia una colla d’entitats i dinamitzava la vida juvenil de la ciutat.

Precisament, en motiu del seu desallotjament les associacions van presentar una moció al Ple de l’ajuntament que va ser desestimada, però on l’actual regidor de Joventut, Carles Ribas, apel·lava al diàleg amb aquesta regidoria per trobar solucions i animava a donar sortida a les demandes juvenils a través de la col·laboració amb l’Ajuntament. La proposta de la CUP-Crida per Girona es debatrà al Ple municipal de dilluns en forma de moció.