És la tercera edició d’aquestes jornades feministes organitzades per al CUP-Crida per Girona

 La CUP-Crida per Girona ha organitzat el seu tercer seminari feminista, que aquest any gira al voltant de la precarietat laboral en l’economia reproductiva. Les jornades pretenen ser un espai de debat i també una eina d’empoderament i de mobilització, per la qual cosa des de la formació han animat les treballadores del sector gironines a participar-hi.

Les sessions del seminari seran els dimecres 15, 22 i 29 de novembre a les 19h a la Casa de Cultura. La primera sessió s’havia de fer el passat dia 8, però es va haver de suspendre amb motiu de la vaga general. La sessió de demà, 15 de novembre, es titula “Drets laborals, treball domèstic i economia reproductiva”, i comptarà com a ponents amb Mireia Bazaga, advocada laboralista, i Carlos Rodríguez, sindicalista de la Tresoreria de la Seguretat Social.

La sessió del dia 22 té per nom “Seguretat Social. Realitat i alternatives”, i anirà a càrrec d’Isabel Otxoa, que és assessora de l’Associació de Treballadores de la Llar de Biscaia (ATH-ELE); i finalment la sessió del dia 29 porta per títol “Mobilitzades i en lluita”, i comptarà amb representants de Las Kellys, associació de cambreres de pis, i del sindicat independent de dones treballadores de la llar i la cura Sindillar.

Segons la regidora cupaire Laia Pèlach “cal donar valor a les tasques reproductives i a l'economia que en deriva, explicar els mecanismes que fan que aquelles feines que sempre han assumit les dones estiguin més precaritzades, i abordar també temes com la doble discriminació, que és clau per entendre la precarització dels sectors econòmics feminitzats”.