La formació distribuirà material informatiu per prevenir i combatre actituds i agressions masclistes i LGTBIfòbiques

La CUP-Crida per Girona ha impulsat una campanya per combatre el masclisme i l’LGTBIfòbia a les Fires de Sant Narcís. La iniciativa pretén sensibilitzar la ciutadania davant d’actituds, conductes i agressions per raó de gènere i/o orientació sexual, visibilitzar les agressions que sovint passen inadvertides en contextos d'oci, i contribuir a convertir la Copa i el conjunt de la via pública gironina en un espai segur i lliure d'agressions i discriminacions.

Així, a partir d’avui es repartirà material de sensibilització com adhesius i fulls volants en què s’informa dels serveis existents de protecció i resposta per a les persones agredides o que presenciïn una agressió. També es distribuiran mocadors liles, amb l’objectiu de generar un clima de complicitat i confiança, i de generar una xarxa de suport mutu per a recórrer-hi en cas d’agressions.

La regidora Laia Pèlach ha destacat que “les ciutadanes i els ciutadans de Girona no podem tolerar cap actitud o conducta sexista ni cap agressió per motiu de gènere i/o orientació sexual”.