El Ple de Girona declara persona non grata Felip VI i Millo, avala el mandat de l'1 d'octubre i s'oposa al 155

També rebutja per àmplia majoria la repressió del referèndum, reclama l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i exigeix la retirada de les forces policials espanyoles


Aquest dilluns el Ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar per àmplia majoria diverses mocions relacionades amb l'actual situació política a Catalunya i la repressió que ha viscut la societat gironina i catalana en les darreres setmanes. Totes les mocions van aprovar-se amb els vots de CiU, ERC-MES, i CUP-Crida per Girona, i algunes també amb el suport dels regidors i les regidores del PSC.

D'una banda, es va declarar persona non grata Felip de Borbó així com també Enric Millo, i es va rebutjar la violència policial contra la població el passat l'1 d'octubre, es va donar suport a les víctimes de la repressió, i que es va fer un reconeixement a la valentia i el civisme demostrat per les gironines i gironines durant la jornada electoral.

D'altra banda, es Ple va exigir l'alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, es va rebutjar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, i es va manifestar el suport a les institucions catalanes i el reconeixement de la seva sobirania en l'aplicació del mandat popular de l'1 d'octubre. Finalment, es va reclamar la retirada dels efectius policials de la PN i la Guàrdia Civil.