1. Davant de l'actual situació política a Catalunya, considerem que l'alcaldessa Marta Madrenas hauria de trencar l'acord de govern amb el PSC. No és acceptable que un partit que ha avalat la repressió contra la població civil, i especialment contra gironines i gironines, i que està donant suport a l'aplicació de l'article 155, formi part del govern de la ciutat.

2. Hi ha diverses fórmules que poden explorar-se per garantir una alternativa de govern i que assegurin la governabilitat a l'Ajuntament de Girona. En el cas de la CUP-Crida per Girona, des de principis de l'actual mandat hem estès la mà per arribar a acords en qüestions i projectes clau de ciutat. Altres grups s'han ofert directament per entrar a formar part del govern.

3. La CUP-Crida per Girona estudiarà qualsevol proposta orientada a superar l'actual situació i que permeti l'articulació i l'estabilitat d'un govern alternatiu que estigui clarament compromès amb la defensa dels drets i les llibertats, contra la repressió i que reconegui la sobirania de les institucions catalanes i doni suport a les seves decisions.

Girona, 23 d'octubre de 2017