La formació exigeix que s’apliquin mecanismes de progressivitat perquè “qui més té pagui més” i presenta una bateria de 33 propostes fiscals alternatives

La CUP-Crida per Girona ha anunciat el seu vot negatiu a la propostes d’ordenances fiscals per al 2018, que el govern de CiU i PSC duran demà a debat i aprovació al Ple de Girona. La formació ha criticat que es faci un augment lineal del 2,4% dels impostos i taxes municipals en comptes de reforçar els mecanismes de progressivitat.

Davant de la proposta del govern, la CUP-Crida per Girona ha fet pública una bateria de 33 al·legacions encaminades a reforçar la progressivitat fiscal i implantar mesures de fiscalitat ambiental (llegiu-la). Els cupaires han reclamat que “qui més té pagui més”, i han criticat que la decisió del govern d’”apujar linealment els impostos sense tenir en compte la capacitat de la ciutadania acaba perjudicant les classes populars”.

La formació també ha criticat la pujada de gairebé un 10% de la taxa de recollida d’escombraries, de la qual un 7% correspon al nou projecte d’incineradora de Campdorà. Els cupaires han criticat l’aposta per un model de gestió de residus caduc, i ha denunciat que el govern no hagi fet les polítiques municipals corresponents per garantir l’avenç cap a un model de residus realment sostenible.