La formació critica el projecte per les seves conseqüències negatives en termes “territorials, energètics i de salut pública”

Dilluns la CUP-Crida per Girona proposarà que el Ple municipal es posicioni en contra de la construcció de la línia d’alta tensió que ha projectat Red Eléctrica de España (REE) per unir la subestació elèctrica de Juià i la de La Farga 3 (Medinyà), travessant els municipis de Celrà, Bordils i Cervià de Ter. La moció destaca que la nova línia d’alta tensió suposarà “una nova agressió al patrimoni natural i paisatgístic de la zona”, i comporta “un augment dels riscos per a la salut derivats dels camps electromagnètics”.

La CUP-Crida per Girona també critica que el model del projecte de REE, basat en el transport a llargues distàncies, és “caduc i ineficient”. D’aquesta manera, els cupaires denuncien que “es continuï potenciant un model energètic fet a mida dels interessos econòmics del lobby energètic”, en comptes de dedicar tots els esforços “a bastir un sistema energètic on les renovables assoleixin amb rapidesa el major pes possible”.


Davant d’això, el grup municipal s’ha posicionat al costat de tots els ajuntaments afectats, que han presentat al·legacions en contra del projecte, i ha mostrat el seu suport a la plataforma Salvem la Llera del Ter. També reclamen al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que es posicioni inequívocament en contra de la imposició d’aquest projecte i doni suport a les reivindicacions dels municipis per on passaria la línia.