La formació registra una moció al plenari gironí en què es demana el rebuig a la llei Montoro i a les “constants agressions a l’autonomia local” per part del govern espanyol

La CUP-Crida per Girona ha denunciat la maniobra del govern espanyol per posar entrebancs als processos de municipalització de serveis als ajuntaments. Concretament, el ministeri encapçalat per Cristóbal Montoro ha introduït noves dificultats per evitar que els consistoris puguin subrogar la plantilla de les empreses concessionàries. En el cas de Girona aquests canvis podrien dificultar processos com ara la recuperació del servei d’aigües, actualment en mans de la societat mixta AGISSA.

Per aquest motiu, els cupaires han registrat una moció perquè es debati al proper Ple municipal, en què es demana que el consistori manifesti “l’oposició a la llei Montoro i a la constant agressió contra l'autonomia local i les obligacions imposades als ajuntaments tendents a privatitzar les seves funcions”, així com reclamar que s’eliminin “totes les traves que impedeixen la remunicipalizació dels serveis públics locals”.

La regidora Laia Pèlach ha declarat que l’operació de Montoro i del govern espanyol és una maniobra "per protegir el capitalisme d'amiguets i els seus beneficis empresarials, davant l'onada ciutadana que reclama recuperar la gestió de serveis públics". Pèlach ha defensat que “no només és una ofensiva contra els drets de les treballadores i els treballadors, sinó també contra la sobirania del poder municipal i contra els intents de fiscalitzar l'actuació de les grans empreses”.

En aquest sentit, dimecres que ve es debatrà al Ple del Parlament una iniciativa de la mateixa CUP en els mateixos termes. La moció també s’està presentant en diferents ajuntaments i administracions supramunicipals catalanes, amb l’objectiu de pressionar el govern espanyol i blindar els processos de recuperació de serveis públics que hi ha en marxa en diversos punts del país.