La CUP-Crida per Girona denuncia que el govern incompleix els acords del Ple sobre la participació del consistori als actes de la Fundació Princesa de Girona

Aquest dijous, 29 de juny, s’ha organitzat un acte contra la presència de Felip de Borbó a la ciutat de Girona, que tindrà lloc a les 19.30h davant de l’Auditori de Girona. En aquesta ocasió s’ha programat una xerrada titulada “Monarquia, corrupció i règim del 78 vs República, democràcia i procés constituent”, que comptarà com a ponents amb el diputat de la CUP Benet Salellas, i el periodista Àlex Romaguera. Salellas ha participat activament dels debats i tràmits parlamentaris vinculats al procés d’independència, i Romaguera forma part del projecte “Llums i taquígrafs”, sobre els diferents casos de corrupció existents als Països Catalans.

La CUP-Crida per Girona ha criticat un cop més la presència de Felip de Borbó a la ciutat, i ha denunciat l'intent reiterat per part de les elits polítiques i econòmiques gironines de netejar la cara de la monarquia espanyola a través d'aquesta fundació. D'altra banda, els cupaires han denunciat que l'equip de govern incompleix l'acord del Ple de gener del 2016 sobre la relació del consistori amb la Fundació Princesa de Girona, en què es va decidir "condicionar la participació institucional de l’Ajuntament de Girona envers les activitats que realitza la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom de la mateixa”.

La portaveu de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach ha remarcat la importància de participar en la mobilització d’enguany tenint en compte la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre, i l’oportunitat de construir una república catalana i iniciar un procés constituent popular i democràtic. Segons Pèlach “cal deixar entre enrere una institució antidemocràtica i caduca com la monarquia borbònica, que simbolitza el règim del 78 i l'opressió nacional i social que històricament ha patit el poble català". Els convocants de l’acte són la CUP-Crida per Girona, l’Assemblea de Joves del Gironès, i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.