La formació lamenta que la campanya comunicativa i el protocol d’actuació acordats pel plenari no s’hagi aplicat a les festes majors de barri o en celebracions com la revetlla de Sant Joan

La CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern municipal que compleixi els acords del Ple municipal d’impulsar una campanya de sensibilització i protocols d’actuacions contra les agressions masclistes en l’oci nocturn i a les festes de la ciutat. Es tracta d’una moció de la CUP-Crida per Girona que el plenari gironí va aprovar el passat mes de setembre, en què es demanaven diverses mesures municipals per potenciar la prevenció, la sensibilització i l’actuació contra les agressions masclistes.

Els cupaires recriminen al govern que les mesures que ha emprès fins ara en aquest camp són insuficients, i ha criticat que ni la campanya de sensibilització ni el protocol s’estiguin aplicant a les festes majors de barri o en celebracions com ara la revetlla de Sant Joan. Cal tenir en compte que la proposta acordada especificava que la campanya es faria extensiva “a tots els actes festius de la ciutat (festes majors de barri i altres festes i festivals que rebin el suport de l’Ajuntament)”.


Per tot plegat, la regidora Laia Pèlach ha reclamat al govern que tingui a punt tant la campanya com el protocol, almenys, de cara a la propera edició de les Fires de Sant Narcís. En aquest sentit, la regidora fet èmfasi en la necessitat de mantenir “tolerància zero envers actituds discriminatòries, ja sigui per motius de gènere o de qualsevol altre tipus”, i ha instat el govern gironí a “desplegar totes aquelles polítiques necessàries per tal de garantir un model d’oci accessible, popular i respectuós a la ciutat”. Pèlach també ha considerat “imprescindible” treballar juntament amb els consells municipals d’Igualtat de Gènere i LGBTI a l’hora de dissenyar i dur a termes aquestes mesures.