El grup municipal reclama al govern que faci una aposta per les finances ètiques i cooperatives

La CUP-Crida per Girona ha criticat que l’alcaldessa Marta Madrenas inaugurés dilluns passat la nova seu del Banco Santander a la ciutat. La formació ha denunciat que el govern exhibeixi “connivència i sintonia” amb una entitat bancària responsable de centenars de desnonaments i que ha mantingut un comportament “èticament i socialment reprovable” durant els anys més durs de la crisi i encara actualment.

Els cupaires han posat com a exemple de les males pràctiques del banc els múltiples desnonaments i conflictes hipotecaris protagonitzats a Girona per l’UCI (Unión de Créditos Inmobiliarios), l’entitat de crèdits hipotecaris filial del Banco Santander; el fet que fins a set directius i exdirectius del banc estiguin essent investigats per suposats delictes de blanqueig de capital dins del cas Falciani; o l’actitud hostil mostrada per l’entitat pel que fa al dret a decidir del poble català.

Davant d’això, la CUP-Crida per Girona ha exigit una vegada més govern municipal que faci una aposta “valenta” per potenciar entitats de finances ètiques i cooperatives, més enllà dels passos simbòlics que s’han fet fins ara. La formació també ha reclamat que la relació de l’Ajuntament de Girona amb les grans entitats bancàries sigui “únicament per exigir-los la cessió i manteniment d’immobles buits, i el compliment estricte de les seves obligacions pel que fa als drets dels clients que tenen a la ciutat”. [Foto: PAH Granollers]