La formació reafirma el suport a les demandes de la comunitat educativa i demana evitar que s’eternitzi l’actual situació de precarietat i provisionalitat

La CUP-Crida per Girona s’ha posicionat davant les informacions que han fet públiques el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Girona en referència al nou institut de Girona. La formació demana que s’acceleri el projecte de construcció del nou institut per evitar que s’eternitzi l’actual situació de provisionalitat i precarietat.

La formació ha valorat positivament la notícia de l’ampliació de les instal·lacions de l’institut, però l’ha qualificat d’”insuficient i precària”, perquè no dóna resposta a la necessitat de places pels propers anys i perquè implica la divisió de l’institut en dos emplaçaments molt allunyats entre si.

Per això, la CUP-Crida per Girona ha insistit en la necessitat de crear un nou institut, perquè l’actual no pot assumir tota la demanda prevista, que es preveu que sigui de 1450 alumnes (48 grups) de cara al curs 2021/22. En aquest sentit, la formació ha reclamat al govern de la ciutat que continuï treballant per la cessió de les casernes, per no perpetuar la ubicació en barracons i per poder acollir l'augment de la demanda.

Els cupaires també han demanat agilitat en les gestions per adquirir la nau de l'antiga fàbrica Simon i en les obres per adequar-la com a seu definitiva de l'IES Ermessenda, per tal de poder deixar de pagar el més aviat possible el lloguer de l'edifici Cartanyà que costa més de 85000€ anuals al consistori tot i no correspondre-li aquesta despesa. 
Igualment, la formació ha reafirmat el seu suport a la comunitat educativa agrupada en el MUCE en les seves demandes d'un nou institut.