La CUP-Crida per Girona critica que el Gran Circ de Nadal tingui animals vivint als vestidors de Fontajau 

La formació demana a l’equip de govern que actuï per garantir que els gossos i les aus del circ tenen garantits els seus drets i unes condicions de vida dignes

La CUP-Crida per Girona ha criticat que els vestidors del Pavelló Municipal de Fontajau siguin l’espai escollit perquè durant com a mínim una setmana hi visquin els gossos i les aus que són utilitzats per l’espectacle del Gran Circ de Nadal. Diverses persones s’han dirigit a la formació independentista i ecologista per denunciar aquesta situació que posaria en qüestió la dignitat del tracte cap a aquests animals ja que, com és sabut, els vestidors són espais tancats, molt limitats d’espai, humits i sense l’entrada de llum natural.

Davant d’aquesta denúncia, la CUP ha volgut fer-se’n altaveu alhora que ha demanat a l’equip de govern que faci tot el que estigui a les seves mans per esbrinar l’estat de la qüestió i, sobretot, garantir que els animals del circ viuen en unes condicions de dignitat i que, per tant, se’ls respecta el seu drets. El regidor cupaire, Lluc Salellas, ha afirmat que “si bé és cert que, dret a llei, el circ pot tenir animals si aquests no són salvatges, el Circ i el propietari de les instal•lacions, en aquest cas l’Ajuntament, han de garantir la qualitat de vida de qualsevol animal i no poden permetre situacions que portin a una vulneració dels drets d’aus i gossos”. 

En aquest sentit, la formació municipalista ha recordat que el Gran Circ de Nadal és l’aposta público-privada principal de l’equip de govern per aquests dies de festes i que això el fa encara més responsable de garantir que l’esdeveniment compta amb uns mínims de qualitat. Per això, la CUP-Crida per Girona ha entrat un seguit de preguntes per escrit per saber quines actuacions s’han fet des de l’Ajuntament en relació amb l’espectacle i els drets dels animals i s’ha compromès a portar el tema al ple ordinari del mes de gener. 

El circ i els residus 


La Candidatura d’Unitat Popular ha aprofitat per recordar que el compromís d’aquest any és que els residus del Circ seran gestionats per l’empresa promotora tal i com pertoca després que l’any passat el Circ deixés quilos de brossa apilonats de qualsevol manera als afores del Pavelló de Fontajau. Una situació que l’equip de govern es va comprometre a evitar per qualsevol edició futura.