El grup municipal exigeix al govern que aturi l'aplicació de les mesures i que creï un marc col·lectiu de diàleg i negociació

La CUP-Crida per Girona ha denunciat la situació en què es troben múltiples treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Girona, que en les darreres hores han començat a rebre correus electrònics en què se’ls notifica que no se’ls renova el contracte. Es tracta d’una problemàtica que el personal municipal ja va denunciar públicament al ple municipal de dilluns passat, i que la CUP-Crida per Girona també ha posat sobre la taula en diverses ocasions.

Les mesures empreses pel govern per posar fi a l’elevada temporalitat dins l’Ajuntament, que afecta pràcticament un 40% del personal municipal, està comportant la no renovació de contractes a desenes de treballadors i treballadores que fa anys encadenen contractes temporals de manera provisional i irregular.

La CUP-Crida per Girona ha tornat a exigir al govern que aturi l’aplicació d’aquestes mesures i que impulsi un marc col·lectiu de diàleg i de negociació, que permeti al personal afectat de defensar els seus drets laborals adquirits i trobar solucions viables per tal d’acabar amb la irregularitat de l’actual situació.

La formació també ha denunciat “la incertesa i la desinformació a què s’ha sotmès durant els darrers mesos al personal afectat”, i ha mostrat un cop més el suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadores. Els cupaires també han fet una crida a la mobilització per tal de forçar el govern a replantejar les mesures que està aplicant.