La formació demana que s’aparti Xavier Ballell de la direcció de l’empresa mixta mentre duri la investigació judicial

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona ha acceptat la petició presentada per la CUP de citar l’actual conseller delegat d’AGISSA, Xavier Ballell, com a investigat per la seva gestió al capdavant de la societat mixta que s’encarrega del servei d’aigües de Girona, Salt i Sarrià. La CUP acusa la cúpula d’AGISSA d’un delicte d’administració deslleial, per bé que la investigació judicial hi veu indicis d’apropiació indeguda.

Amb la citació de Ballell, que està prevista pel mes de febrer, ja són dos els directius d’AGISSA vinculats a Girona SA que consten com a investigats en el cas iniciat a instàncies de la CUP. La regidora Laia Pèlach s’ha mostrat confiada “que la investigació judicial serveixi per posar fi a qualsevol mala pràctica i perquè s’assumeixin responsabilitats”. El jutge també ha acceptat practicar la majoria de diligències proposades per la CUP, que segons la formació són clau per confirmar els delictes denunciats.

Apartar Girona SA de la direcció d’AGISSA mentre duri la investigació

Davant d’aquesta situació, la CUP ha tornat a demanar a l’Ajuntament de Girona que aparti la cúpula de Girona SA de la direcció d’AGISSA mentre duri la investigació judicial, i que l’empresa d’aigües passi a ser dirigida per tècnics dels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià. La formació considera que és “imprescindible” pel bon desenvolupament del cas que les persones investigades s’apartin de la direcció de l’empresa, per garantir la bona gestió i la màxima col·laboració de l’empresa amb la justícia mentre el cas estigui pendent de resoldre’s.