La formació presenta al Ple de Girona una moció de la plataforma de víctimes de l’Alvia 04155 i organitza un acte públic en què es tractarà la seguretat al túnel de Girona

La CUP-Crida per Girona ha previst de cara a la setmana que ve dues actuacions relacionades amb la seguretat ferroviària. La primera és una moció de la plataforma de víctimes de l’Alvia 04155 (llegiu-la), en què es demana el suport municipal a les demandes d’aquest col·lectiu i que es determinin responsabilitats per l’accident ferroviari que el juliol del 2013 va causar 81 morts i 145 ferits a Santiago de Compostela. Al text es reclama al govern espanyol la creació d’una comissió d’investigació per esclarir el cas i establir les responsabilitats polítiques pertinents.

D’altra banda, la formació ha organitzat un acte públic el proper dimecres 14 de desembre titulada “La seguretat ferroviària a debat”. La xerrada, que tindrà lloc a les 19h a l’Estació Jove, comptarà amb la presència de Víctor Taibo, representant de la plataforma de víctimes de l’Alvia 04155; Xevi Vilardell, membre d’Independents Per Salt - CUP i bomber de professió; i l’expresident de l’AV de Sant Narcís, Martí Carreras. La presentadora i moderadora de l'acte serà la regidora cupaire Laia Pèlach.

La CUP-Crida per Girona considera necessari abordar públicament el debat de la seguretat ferroviària, especialment tenint en compte la situació que s’ha viscut en els darrers anys amb el projecte del TAV a Girona i les mancances en qüestions com la inexistència del pla d’autoprotecció del túnel.