Al Ple de novembre el grup municipal demanarà explicacions pels retards i reclamarà un calendari d’execució per a l’obertura de la nova biblioteca

La CUP-Crida per Girona ha exigit novament el trasllat de la biblioteca Ernest Lluch a la Casa de Cultura. El grup municipal ha recordat que fa més de tres anys del tancament de l’antiga biblioteca de la Casa de Cultura, i que la data del trasllat s’ha anat posposant sense que a hores d’ara n’hi hagi cap de fixada. La CUP ha emès aquest posicionament coincidint amb la inauguració del nou punt de lectura de la Casa de Cultura, previst per demà divendres.

La regidora cupaire Laia Pèlach ha advertit novament que “el punt de lectura no substitueix ni molt menys el servei de biblioteca”, i ha exigit que l’obertura d’aquest servei provisional no serveixi d’excusa al govern “per alentir encara més el projecte de la nova biblioteca Ernest Lluch”. Pèlach també ha deplorat que s’hagi deixat durant més de tres anys bona part de la ciutat sense la funció d’equipament de barri que feia la biblioteca de la Casa de Cultura.

La CUP-Crida per Girona ha recordat que el desembre de 2014, el llavors alcalde Carles Puigdemont va anunciar que la nova biblioteca estaria operativa a principis d’estiu del 2015. Tot i això, segons la formació els terminis del projecte ja es van veure diluïts poc després quan, en l’anunci d’inici de les obres al febrer del 2015, es parlava de dues fases d’execució i s’admetia que la primera només permetria habilitar com a zona de lectura l’antiga sala infantil.

Des de llavors, segons el grup, s’han anat succeint “els retards” i la manca d’informació” respecte a l’evolució del projecte. La CUP també ha tornat a denunciar que dels 375.000€ reservats al pressupost municipal del 2016 per al trasllat, 206.022,27€ s’han acabat destinant a les obres del Parc Central davant la negativa d’ADIF d’assumir-ne el cost.

Per tot plegat, Laia Pèlach ha anunciat que al Ple del novembre la CUP-Crida per Girona demanarà explicacions al govern sobre l’incompliment dels terminis previstos per al trasllat, i que reclamarà màxima transparència així com l’aprovació urgent d’un calendari d’execució per a l’obertura de la nova biblioteca Ernest Lluch.