La CUP-Crida per Girona advoca per potenciar “la participació i la descentralització” a les Fires

La formació felicita les associacions que fan possible tota la programació d’activitats i desitja unes bones Fires als gironins i gironines

La CUP-Crida per Girona ha aprofitat l’inici de les Fires de Sant Narcís per fer diverses consideracions al voltant del model de festa i d’algunes novetats d’enguany. La formació ha reivindicat la necessitat de potenciar les activitats participatives i promogudes des del teixit associatiu, i ha reclamat un major esforç per la descentralització de la programació arreu de la ciutat.

Així, d’entrada la CUP-Crida per Girona ha desitjat unes bones Fires al conjunt de gironins i gironines, i ha felicitat un any més totes les associacions de la ciutat que fan possible la festa amb la seva implicació voluntària. En aquest sentit, la formació ha celebrat iniciatives ja consolidades com les Fires Populars i de noves com La Mosquejada, entre moltes d’altres, que sorgeixen de l’autoorganització d’entitats i col·lectius socials gironins.

La CUP-Crida per Girona també ha aprofitat per denunciar una vegada més a decisió imposada fa uns anys pel govern de CiU d’impedir que entitats polítiques i sindicals puguin tenir barraca a la Copa, un fet que ha qualificat com a “clarament discriminatori”.

Respecte al model de festa, el grup municipal ha reclamat un any més que es faci un major esforç de descentralització, perquè les Fires arribin “a tots els racons de la ciutat”, i el conjunt de gironines i gironins se les puguin sentir seves “independentment del barri on visquin”. La CUP ha celebrat alguns avenços en aquest sentit, però ha insistit que cal aprofundir-hi més.

No és no: protocol d’actuació i campanyes més enllà de Fires

La CUP-Crida per Girona també s’ha posicionat sobre la campanya “No és no” que ha promogut l’Ajuntament de Girona arran d’una moció de la mateixa CUP aprovada recentment al Ple municipal. El grup ha valorat positivament la campanya, però ha reclamat que cal dotar-la d’un protocol contra les agressions masclistes i dotar-la de més recursos. Els cupaires també han reclamat que la campanya s’estengui més enllà de Fires, i que es prevegin accions a les festes majors de barri i a altres activitats d’oci nocturn que se celebrin a la ciutat durant l’any.

Finalment, CUP-Crida per Girona s’ha adherit a la campanya que les entitats i col·lectius agrupats a les Fires Populars i a la Mosquejada han impulsat també contra les agressions sexistes a les Fires, de forma complementària a la de l’Ajuntament. La formació ha celebrat que des dels moviments socials es continuï treballant per tal de generar consciència en la ciutadania i en les institucions respecte a la problemàtica del masclisme i la LFTBIfòbia en l’oci nocturn.