S’aproven provisionalment els nous impostos i taxes amb els vots favorables de CiU i PSC i l’abstenció del PP

Ahir el Ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar provisionalment, amb els vots favorables del govern -CiU i PSC- i l’abstenció del PP, les ordenances fiscals de la ciutat per al 2017. La CUP-Crida per Girona va votar-hi en contra argumentant que la proposta del govern beneficia bàsicament les persones i empreses amb més recursos s i no fa una aposta per la progressivitat ni per la fiscalitat ambiental.

La portaveu Laia Pèlach va qüestionar la congelació d’impostos defensada pel govern “perquè la crisi no ha afectat tothom de la mateixa manera”, i perquè “no és una mesura que generi progressivitat fiscal”. La regidora també va criticar durant el PSC per haver renunciat, arran de la seva entrada al govern, a les demandes de més fiscalitat ambiental i mesures socials que havia reclamat en el debat d’ordenances de l’any anterior.

En aquesta línia, Pèlach va criticar que s’hagin incorporat exempcions a empreses privades per a l’ús d’equipaments municipals, i que no s’hagin volgut incorporar a les ordenances propostes de la CUP-Crida per Girona per incrementar la progressivitat, gravar pisos buits o premiar l’ús de la bicicleta, del transport públic i de vehicles menys contaminants, entre d’altres. Per tot plegat el grup municipal va anunciar que presentaria una bateria d’al·legacions amb l’objectiu que l’equip de govern les tingui en compte per tal de millorar la proposta aprovada inicialment.

Finalment, la CUP-Crida per Girona va reclamar, una vegada més, que s’apliquin mecanismes de transparència i participació en  les ordenances fiscals, com ara la celebració d’una audiència pública oberta a la ciutadania, o l’edició de material informatiu que es faci arribar a totes les llars de Girona.