Regidores i ex-regidores gironines demanen una placa a l’Ajuntament per homenatjar Antònia Adroher

Anna Pagans, Zoila Riera, Glòria Plana, Maria Mercè Roca o Laia Pèlach, entre d’altres, signen la petició impulsada per la CUP-Crida per Girona pels 80 anys de la seva presa de possessió com a primera dona regidora de la ciutat
Avui, 21 d’octubre de 2016, es compleixen 80 anys de la presa de possessió d’Antònia Adroher com a primera dona regidora de l’Ajuntament de Girona. Per aquest motiu, diverses regidores i ex-regidores de diferents partits han signat la petició d’instal·lar una placa en un lloc destacat del consistori, com ara el saló de sessions, en homenatge a Adroher i a totes les dones regidores que ha tingut la ciutat. Es tracta d’una iniciativa que es va fer pública dimecres, a l’acte d’homenatge organitzat per la CUP-Crida per Girona amb motiu de l’efemèride.

Entre les regidores i ex-regidores signants destaquen noms com el de l’ex-alcaldessa Anna Pagans, Zoila Riera, Maria Mercè Roca, Glòria Plana, Laia Pèlach, Anna Pujolàs, Ester Costa, Núria Arnay, Lluïsa Faxedas, Maria Àngels Freixenet o Victòria Saget. També s’han adherit a la petició la biògrafa d’Antònia Adroher Puri Molina, el pedagog Salomó Marquès i familiars d’Adroher.