El grup municipal crítica la manca de solucions per part del govern davant l’elevat nombre de personal sense plaça fixa amb situació “irregular”

La CUP-Crida per Girona ha demanat al govern gironí que afronti la problemàtica de la temporalitat laboral a la plantilla de l’Ajuntament. Segons el grup municipal, l'actuació del govern en els darrers mesos i la creació de noves borses de treball ha generat incertesa en el personal que porta anys encadenant contractes al consistori. Els cupaires han advertit que aquesta situació, a més de no adequar-se a la legislació, “va en detriment dels drets laborals d’aquests treballadors i treballadores”.

En aquest sentit, el grup municipal ha reclamat que el govern es doti d’un pla que permeti acabar progressivament amb aquesta situació, estudiant la situació del personal cas per cas. Concretament, dilluns al ple municipal, la regidora cupaire Laia Pèlach va instar a la regidora del govern Maria Àngels Planas a estudiar propostes com ara convertir aquests treballadors i treballadores en personal indefinit no fix.

Igualment, el grup municipal demana que s’habilitin espais d’informació i diàleg tant individual com col·lectiu per tot el personal afectat per aquesta problemàtica, per tal que els treballadors i treballadores coneguin quina és exactament la seva situació i quines opcions li ofereix el consistori per millorar la seva relació laboral.