El grup municipal demana a l’equip de govern que no acudeixi a la recepció que s’organitza al pati d’armes de la caserna de la Guàrdia Civil el Dia de la Hispanitat

Els regidors i regidores de la CUP-Crida per Girona han anunciat que aquest dimecres, 12 d’octubre, assistiran a l’Ajuntament de Girona com un dia laborable més. D’aquesta manera, un any més la formació s’ha posicionat en contra de la celebració del Dia de la Hispanitat, i ahir al Ple municipal van demanar que l’Ajuntament deixi de commemorar també aquesta diada.

La CUP-Crida per Girona també va demanar a l’equip de govern que aquest any deixi d’assistir a la recepció que s’organitza al pati d’armes de la caserna de la benemèrita amb motiu del 12 d’octubre. Segons la portaveu cupaire Laia Pèlach, “la desconnexió amb l’Estat també s’ha d’exercir des dels municipis” amb accions d’aquest tipus. Tot i això, l’alcaldessa Marta Madrenas va anunciar la seva intenció d’assistir-hi.

La CUP-Crida per Girona considera que el concepte d'hispanitat reivindicat en aquesta diada remet a "valors antidemocràtics, vinculats històricament a l’imperialisme i al genocidi cultural", i que aquests valors en cap cas poden difondre's "en cap societat que es vulgui plenament democràtica i avançada". La formació també qualifica el 12 d’octubre de “festivitat imposada” i reclama que es comenci a aplicar a Girona i arreu de Catalunya un calendari festiu “propi, normalitzat i democràtic”.