La CUP-Crida per Girona organitza un acte d'homenatge a Adroher amb motiu del 80è aniversari de la seva presa de possessió com a primer dona regidora de la ciutat

La CUP-Crida per Girona ha organitzat un homenatge a Antònia Adroher aquest dimecres 19 d’octubre. L’acte, que tindrà lloc davant de la biblioteca Antònia Adroher de Girona a les 19.30h, comptarà amb les intervencions del pedagog Salomó Marquès i de la regidora cupaire Laia Pèlach. La formació ha organitzat l’esdeveniment per commemorar el 80è aniversari de la presa de possessió d’Antònia Adroher com primera dona regidora de l’Ajuntament de Girona i del país.

Aprofitant la celebració de l’acte, la CUP-Crida per Girona té previst anunciar una iniciativa perquè l’Ajuntament faci un reconeixement a la tasca d'Adroher i totes les regidores dones que ha tingut la ciutat mitjançant, per exemple, la col·locació d’una placa en un lloc destacat de l’edifici consistorial com el mateix saló de plens. D’altra banda, la formació ha tramès una invitació a l’acte a totes dones que han estat regidores a Girona o que ho són actualment.

Antònia Adroher va prendre possessió com a regidora de l’Ajuntament de Girona el 21 d’octubre del 2016, representant el POUM. Va ocupar la regidoria de Cultura i Propaganda des de la qual va basar la seva tasca en el foment de l’educació. En aquest sentit, cal destacar la seva tasca per eradicar l’analfabetisme infantil, reconvertir convents i remodelar edificis escolars, facilitar l’aplicació de mesures pedagògiques innovadores, garantir un àpat a tot l’alumnat, elaborar materials pedagògics..., en definitiva per tirar endavant un concepte d’escola basat en la justícia social i en l’educació i la cultura com a font d’alliberament. Foto: Arxiu Puri Molina (extreta d'eldimoni.com)