La Fiscalia investiga l'exconseller delegat de l’empresa d’aigües de Girona arran d’una denúncia de la CUP

La formació acusa Narcís Piferrer i la cúpula d’AGISSA d’un delicte continuat d’administració deslleial


La fiscalia provincial ha obert diligències contra Narcís Piferrer, l'exconseller delegat de l’empresa d’aigües AGISSA arran d’una denúncia presentada per la CUP al novembre del 2015. La formació denuncia que tant Piferrer com l’empresa Girona SA, la part privada que ostenta el 80% de l’empresa mixta AGISSA, haurien comès un delicte continuat d’administració deslleial.

Segons la CUP, que s'ha personat com a acusació popular en el cas, considera que durant anys Girona SA ha actuat deliberadament en contra dels interessos d'AGISSA, amb pràctiques d'autofacturació, facturació falsa, cobrament d'interessos o atorgament de sous desproporcionats als directius. La formació ha fet públic un dossier informatiu amb tota la informació del cas.

La regidora Laia Pèlach ha reclamat que s'arribi fins al final en la investigació de qualsevol delicte que s'hagi pogut cometre en la gestió d'AGISSA, i ha demanat als tres ajuntaments que facin una aposta clara per la municipalització del servei com a única forma d'acabar amb la mala praxi i garantir la transparència i el control democràtic en la gestió de l'aigua.

La formació ha convocat una acció de protesta per aquest divendres, 30 de setembre, a les 10h davant dels Jutjats de Girona, coincidint amb la citació a declarar com a investigat de Narcís Piferrer.