La CUP-Crida per Girona denuncia l’incompliment del govern sobre la moció per reduir l’ús del plàstic a la ciutat

Al mes de juny el grup municipal va retirar la moció perquè el regidor de sostenibilitat, Eduard Berloso, va comprometre’s a treballar-la perquè es debatés i s’aprovés al mes de setembre

La CUP-Crida per Girona ha denunciat que l’equip de govern ha incomplert el seu compromís de dur al ple del setembre la moció per declarar Girona com a ciutat “lliure de plàstic”. La moció en qüestió, que havia presentat inicialment la CUP al ple del juny, va ser retirada i no es va debatre perquè el regidor de sostenibilitat, Eduard Berloso, va comprometre’s a treballar-la perquè es debatés i s’aprovés al mes de setembre. Concretament Berloso va expressar al ple que adquiria “el compromís en el mes de setembre de poder-la presentar i si és possible, poder-la presentar en conjunt”.

Tot i aquest compromís, la CUP-Crida per Girona ha criticat que des del mes de juny no han tingut cap notícia de Berloso, ni tenen constància que des de l’àrea de sostenibilitat s’hagin estudiat les mesures proposades a la moció. Per això, el grup municipal ha anunciat que al ple de dilluns demanarà explicacions a Berloso per l’incompliment, i que valorarà de tornar a presentar la moció al ple d’octubre en cas que el regidor no ofereixi una resposta satisfactòria.

La moció de la CUP-Crida per Girona proposa que l’Ajuntament desplegui una bateria de mesures per tal de reduir substancialment l’ús d’envasos no sostenibles i de conscienciar la població gironina al voltant d’aquesta problemàtica. Algunes accions proposades són que tots els esdeveniments que es facin a la ciutat amb finançament públic o col·laboració municipal hagin de disposar d’un pla de prevenció i gestió de residus; evitar la distribució i l’ús d’envasos no sostenibles en tots els equipaments municipals; o que el consistori impulsi una campanya de sensibilització ciutadana pel que fa als efectes nocius de l’ús de plàstics.