Girona realitzarà una campanya contra les agressions masclistes per Fires

S’aprova la moció de la CUP-Crida per Girona que proposa un pla municipal d’accions contra aquest tipus d’actituds

Ahir el ple de Girona va aprovar, amb les abstencions dels grups del govern (CiU i PSC), la moció de la CUP-Crida per Girona per impulsar un pla d’accions contra les agressions masclistes (llegiu-la). Una de les primeres mesures d’aquest acord serà una campanya comunicativa i de sensibilització aprofitant les Fires de Sant Narcís d’enguany. La moció també preveu que es creï un protocol contra les agressions sexistes en l’oci nocturn a la ciutat, i demana que s’impliqui el nou consell municipal d’igualtat de gènere en el desplegament d’aquestes accions.

En la sessió també es va aprovar la pròrroga del contracte de subministrament elèctric amb l’empresa Endesa, que va ser qüestionada per la CUP-Crida per Girona, i es va aprovar la concessió del servei de neteja d’equipaments, que majoritàriament s’ha adjudicat a Eulen. En aquest punt,  la CUP va recordar que aquesta empresa ha estat denunciada reiteradament per vulnerar els drets laborals i sindicals de les treballadores, i va defensar un cop més la necessitat de posar fi a l’externalització del servei i optar per la municipalització o acords amb el tercer sector.

El govern també va dur a ratificació el projecte de desenvolupament del sector econòmic de la bicicleta a Girona, que va tirar endavant amb les úniques abstencions de la CUP-Crida per Girona. El grup va criticar que el projecte estigui excessivament centrat en la qüestió turística i econòmica en comptes de centrar-se a millorar la circulació en bicicleta per part de la ciutadania gironina. D’altra banda, va aprovar-se una moció del PP sobre la reforma de plaça Catalunya amb l’abstenció de la CUP, i la moció que havia presentat ERC-MES va retirar-se.

Finalment, els grups de PP i C’s van criticar la retirada de la bandera espanyola de la façana de l’Ajuntament amb motiu de la Diada; una mesura que, per contra, la CUP-Crida per Girona va aplaudir. Els cupaires van anar més enllà i van reclamar a l’alcaldessa que no torni a hissar-la. D’atra banda, la regidora del PP Concepció Veray va reclamar que se sancioni la CUP per l’acció simbòlica que va produir-se durant l’acte de la Diada a la plaça del Vi, quan una persona va enfilar-se al balcó de l’Ajuntament i va penjar-hi una estelada. El regidor Lluc Salellas va recordar que es tracta d’una acció popular que es realitza des de fa anys per part de l’esquerra independentista amb motiu de l’Onze de Setembre.