La formació demana que s’explori la municipalització d’aquests serveis, i que se’n racionalitzi l’oferta a partir d’una aposta per la mobilitat eficient i sostenible

La CUP-Crida per Girona ha demanat encetar el debat sobre els aparcaments soterrats de la ciutat i la seva gestió. Segons el grup municipal, els aparcaments que hi ha actualment a la ciutat, construïts pel tripartit i mantinguts per CiU, responen a una aposta de desenvolupament desproporcionada, i no s’adiuen amb el model de mobilitat que necessita Girona en aquests moments.

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona ha denunciat que actualment la gestió dels aparcaments soterrats es concentra en unes poques mans privades, i que no se’n té el control ni se’n fa la fiscalització adequada per part de l’Ajuntament. La petició del grup municipal coincideix l’anunci del concurs de creditors de la societat que gestiona els aparcaments d’Emili Grahit i el de les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana.

Per tots aquests motius, la CUP proposa que es millori el control de la gestió i es potenciïn fórmules de prestació d’aquests serveis com la municipalització o la col·laboració amb el tercer sector. La formació també reclama una racionalització de l’actual oferta d’aparcament soterrat, a partir d’una aposta estratègica per un model de mobilitat realment eficient i sostenible.