Després de la reunió celebrada ahir a Sant Narcís sobre la problemàtica de les obres del Parc Central, la CUP-Crida per Girona ha reafirmat la seva aposta per la mobilització ciutadana per aconseguir que les obres s’acabin de forma urgent i que ADIF assumeixi el cost de l’enderrocament del ‘finger’. El grup municipal també avala presentar una demanda judicial contra ADIF.

La regidora cupaire Laia Pèlach ha declarat que “cal que l’Ajuntament lideri una acció de protesta ciutadana i que faci una crida a tots els gironins i gironines a participar-hi”. La formació s’ha sumat a la idea que aquesta mobilització s’iniciï el proper 18 d’agost, coincidint amb el vuitè aniversari de l’inici de les obres.

Respecte a les possibles accions, la CUP-Crida per Girona aposta per “treure les tanques, fer una operació de neteja i arranjament popular de la zona” o també “tallar les vies per aturar la circulació de trens per exigir a ADIF el compromís per escrit de finalitzar les obres immediatament i pagar l’enderrocament del ‘finger’”, entre d’altres.

Paral·lelament, la formació dóna suport a la interposició d’una demanda judicial contra ADIF pels danys i perjudicis causats durant aquests vuit anys d’obres. Tot i això, la CUP considera que aquesta denúncia s’ha de presentar paral·lelament a la resta d’accions, i no pas a posteriori de la finalització de les obres com ahir va apuntar l’alcaldessa a la reunió.