La formació ha organitzat una ruta sobre la Guerra i Civil a Girona, i ha realitzat una ofrena floral a la fossa comuna del cementiri vell

Avui dilluns, 18 de juliol, la CUP-Crida per Girona s’ha afegit a la commemoració del 80è aniversari de l’alçament feixista amb dos actes. D’una banda, ha organitzat per aquest dimecres una ruta comentada sobre la Guerra Civil a Girona, que sortirà a les 19.30h des de la plaça del Vi. Durant la ruta es recorreran alguns indrets del Barri Vell i el seu entorn que van ser escenari de fets rellevants durant la Guerra i els anys posteriors del franquisme.

D’altra banda, aquest matí la formació ha realitzat un senzill homenatge als republicans afusellats pel franquisme a la fossa comuna del cementiri vell de Girona. El regidor Lluc Salellas ha fet una ofrena floral al monument en record als morts en defensa de la República. En aquest sentit, recollint les demandes de les associacions de familiars de represaliats pel franquisme, la CUP-Crida per Girona ha demanat a l’Ajuntament que estudiï la possibilitat obrir la fossa per tal que els familiars puguin recuperar les restes dels seus difunts.