La CUP-Crida per Girona presenta una moció perquè l’Ajuntament se solidaritzi amb la campanya “Som 27 i més” 

La formació aposta perquè el ple de dilluns insti a l’absolució de les persones encausades per defensar la universitat pública l’any 2013 a la UAB 

La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció sobre la situació que viuen 27 catalans i catalanes, entre ells gironins i gironines, a qui es demanen penes d’entre 11 a 14 anys de presó i prop de 400.000 euros de multa per participar en les mobilitzacions per l’ensenyament públic la primavera de l’any 2013 a la Universitat Autònoma de Barcelona. La moció forma part de la campanya “Som 27 i més” (https://som27imes.wordpress.com/manifest/) que s’ha engegat les últimes setmanes i que compta amb múltiples suports, també d’alguns ajuntaments com ara Badalona, Santa Coloma de Gramanet o Manresa i que, entre d’altres reclamacions, insta a l’absolució dels 27 encausats. 


La campanya i, conseqüentment la moció, fa també referències explícites a la defensa de la universitat pública, catalana i de qualitat així com al dret a manifestació per part de la comunitat universitària que es considera que es va veure clarament alterat en aquest cas. “Som 27 i més” denuncia que després que en el transcurs d’unes mobilitzacions a la Universitat Autònoma de Barcelona més de 200 persones ocupessin el rectorat durant un mes i, posteriorment l’abandonessin, la direcció de la UAB va denunciar de forma arbitrària i sense proves a 27 activistes membres de la comunitat universitària, des d’estudiants a professors i també membres del PAS. Per la campanya ho va fer com a represàlia pels pensaments polítics i la tasca col•lectiva feta per aquestes persones. 

La portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach ha declarat que “Girona s’ha de mantenir com una capital explícita de la defensa dels drets col•lectius com el de manifestació i el de l’ensenyament públic i que, per tant, cal que es posicioni al costat de les persones encausades i de la campanya “Som 27 i més”. Per la formació independentista hi ha drets bàsics que han de ser defensats al carrer i a les institucions amb tots els ets i uts i, especialment, quan es parla de penes tant fora de lloc com les que es demanen per aquestes 27 persones. La CUP-Crida per Girona emplaça la resta de partits a donar suport a les reclamacions de la moció.