La CUP-Crida per Girona demana a Madrenas que investigui l’acte d’exaltació feixista al cementiri

La formació considera inadmissible que en espais públics es permetin actes com el que hi va haver el 18 de juliol en honor al Cop d’Estat del General 

Després que aquest cap de setmana, el setmanari La Directa tragués com a exclusiva que el dilluns 18 de juliol, un grup d’extrema dreta, comandat per Jaime Serrano i altres elements lligats al falangisme, va organitzar un acte d’exaltació del cop d’Estat feixista del 1936 al cementiri de Girona, la CUP-Crida per Girona ha demanat explicacions a l’equip de Govern. Per la candidatura independentista, cal que la policia municipal es posi d’immediat a investigar els fets i que l’equip de Govern estudiï la possibilitat de posar una denúncia pels fets ocorreguts al cementiri que podrien ser constitutius de delictes com ara el de promoció de l’odi, el de negació del genocidi o el de justificació pública i enaltiment de delictes contra grups per raó de la seva ideologia, tot ells tipificats a l’article 510 del Codi Penal amb condemnes d’1 a 4 anys de presó. 



Per la CUP, però, el més greu és que a la ciutat aquests grups d’ideologia feixista continuïn organitzant actes amb un contingut clarament xenòfob, negacionista i que reivindiquen un règim que va causar desenes de milers de morts i desapareguts sense que hi hagi cap actuació municipal ni policial al respecte. En aquest sentit, el regidor Lluc Salellas ha afirmat que: “no només és trist que l’efemèride dels 80 anys del Cop d’Estat i la defensa de la Girona republicana per part de milers de gironins hagin passat sense cap acte ni menció per part de l’equip de Govern de Madrenas, sinó que ens trobem que els espais públics de la nostra ciutat són els únics del país on hi ha hagut actes d’exaltació feixista aquests dies”. “Una situació totalment inadmissible”, pel regidor Salellas. 

Per tot això, la CUP-Crida per Girona demana un canvi d’actitud a l’alcaldessa perquè posi la lluita contra aquests grups, diversos i actius a la ciutat, com una prioritat de l’actual equip de govern en pro de la defensa dels drets humans, els valors democràtics i la memòria històrica. Precisament, fa mesos que la formació rupturista va presentar un seguit de propostes sobre la memòria per fer a la ciutat que, a hores d’ara, continuen desateses per l’actual equip de Govern.