CiU vota amb PSC, C’s i PP contra la moció de la CUP-Crida per Girona per implicar l’Ajuntament en el debat constituent

El Ple de l’Ajuntament de Girona va rebutjar, ahir al vespre, la moció de la CUP-Crida per Girona per crear una comissió municipal sobre el procés constituent. La proposta va rebre els suports de la mateixa CUP i d’ERC-MES, però va quedar rebutjada pels vots contraris de CiU, PSC, C’s i PP. La moció proposava manifestar el suport del consistori al procés constituent que s’engegarà properament, posar-se al servei de les institucions catalanes per a desplegar-lo, i crear una comissió municipal per encarar el debat constituent a la ciutat.

D’altra banda, els grups de la CUP-Crida per Girona i ERC-MES van demanar explicacions a l’alcaldessa per haver incomplert l’acord de Ple de condicionar la participació institucional de l’Ajuntament als actes de la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom de l’organisme. Madrenas va reivindicar la seva assistència a l’entrega dels premis Fundació Princesa de Girona, i va justificar la decisió de la Fundació de vetar l’accés als regidors i regidores de la CUP-Crida per Girona pel fet de tractar-se d’un acte privat.

En la sessió també van aprovar-se dues propostes relatives a externalitzacions de serveis municipals, concretament del Servei d’Atenció Domiciliària (SAT) i la neteja d’equipaments, que van aprovar-se tot i els vots contraris de la CUP-Crida per Girona. Igualment, es va fer un nou tràmit per a l’habilitació de Casa Pastors. En aquest punt la CUP-Crida per Girona va criticar que s’estiguessin fent grans inversions referents a la Casa Pastors i al fons Santos Torroella sense que hi hagi definit cap tipus de projecte. La formació també va traslladar la seva crítica pel fet que el govern hagi tirat pel dret amb el PECT Indústries culturals i creatives, que afecta la definició del nou Modern.

Ampli acord pel dret a la nacionalitat

En el torn de les mocions ciutadanes, el Ple va acordar per àmplia majoria -només amb tres vots contraris de C’s i PP- reclamar la derogació del decret llei per adquirir la nacionalitat espanyola, una proposta presentada des de la campanya pel dret a nacionalitat, que agrupa múltiples entitats gironines. Per la seva banda, l’AMPA Montfalgars va decidir retirar la seva moció per la continuïtat del projecte de biblioteca Montfollet, fruit del compromís amb l’equip de govern de tancar un acord durant les properes setmanes.