La formació defensa la implicació del consistori en el desplegament del debat constituent a la ciutat

La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament previst per dilluns que ve, en què sol·licita la creació d’una comissió municipal sobre el procés constituent català. Segons la proposta, aquest òrgan s’hauria de crear abans de finalitzar el setembre d’enguany amb la màxima participació d’entitats i ciutadania, i tindria la funció d’articular el debat constituent en l’àmbit gironí de cara als mesos vinents.

La CUP considera que el municipalisme català, com a àmbit institucional més proper a la ciutadania, haurà de tenir un paper determinant a l’hora de desplegar el procés constituent arreu del territori, i de dinamitzar la participació dels veïns i veïnes i del teixit associatiu en els debats es produeixin en el seu si.

En aquest sentit, la formació ha recordat que l’Ajuntament de Girona ha donat suport en múltiples ocasions al dret a decidir i al procés d’independència que hi ha en marxa a Catalunya. Per aquest motiu consideren lògic que el consistori s’impliqui en el desenvolupament del procés constituent a la ciutat, i que es doti d’un òrgan “que vetlli pel seu desplegament de forma coordinada amb la resta del territori, amb les condicions necessàries i garantint-ne la implicació ciutadana”.

El regidor Lluc Salellas ha destacat que “aquest procés constituent ha de servir perquè les bases socials, democràtiques i econòmiques de la futura República Catalana responguin a les demandes i les necessitats de la societat catalana”, per la qual cosa ha defensat la importància d’una participació “massiva” per part dels veïns i veïnes i de les entitats de Girona.