La CUP-Crida per Girona reclama l’ús del català a les piscines municipals

El grup municipal denuncia que el contracte per a la prestació dels serveis de socorrisme no inclou cap clàusula sobre el coneixement de la llengua catalana

La CUP-Crida per Girona ha demanat explicacions a l’equip de govern de la ciutat sobre la polèmica lingüística amb els socorristes de les piscines municipals. La formació ha informat que ha rebut diverses queixes d’usuaris que asseguren que els treballadors no entenen el català, la qual cosa provoca que els ciutadans hagin de canviar de llengua.

Respecte a això, la CUP-Crida per Girona ha denunciat que les clàusules del contracte entre l’Ajuntament i l’empresa, signat el 2014, no inclouen com a requisit el coneixement de la llengua catalana, la qual cosa ha qualificat d’”error greu”. En aquest sentit, el grup ha reclamat que l’equip de govern una modificació immediata del contracte per afegir-hi una clàusula que garanteixi el compliment del Reglament per a l’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament.

Igualment, la CUP-Crida per Girona ha aprofitat per qüestionar l’actual model de gestió dels socorristes de les piscines municipals, que actualment es basa en l’externalització a empreses privades, i ha reclamat fórmules com ara la municipalització o bé la col·laboració amb entitats ciutadanes i del tercer sector per a la prestació del servei.