El grup municipal proposa que l’Ajuntament s’afegeixi a aquesta iniciativa impulsada per vuit municipis catalans compromesos amb l’alliberament LGBTI

La CUP-Crida per Girona proposarà, mitjançant un prec al proper Ple municipal, que la ciutat s’adhereixi a la Xarxa de Municipis LGBTI, que s’ha presentat aquesta setmana. Es tracta d’una iniciativa pionera, impulsada pels ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Barberà del Vallès, Berga i Sant Quirze del Vallès.

Els objectius d’aquesta xarxa seran principalment lluitar contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia de manera quotidiana i des dels diversos àmbits de les polítiques locals. A més, pretén ser una eina per als municipis que en formen part per a impulsar el treball conjunt amb la possibilitat d’intercanviar experiències i projectes de treball.

En aquest sentit, la formació ha reivindicat alguns passos que ha fet la ciutat en aquest camp, com ara la creació del consell municipal LGBTI, que fou el segon de Catalunya i de tot l’Estat després del de Barcelona. Tot i això, la CUP ha advertit que cal anar més enllà, i intensificar les polítiques municipals per garantir els drets de les persones LGTBI.

Finalment, el grup municipal ha demanat la implicació de l’equip de govern a l’hora d’atendre la denúncia d’assetjament homofòbic a un infant de nou anys en un centre educatiu de la ciutat. Així, la CUP ha reclamat que s’apliquin els protocols previstos amb la màxima diligència, i que s’ofereixi tot el suport necessari a la família per part del consistori.