El grup municipal reclama que l'adquisició de la finca pel futur Museu del fons Santos Torroella no suposi un sobrecost respecte al preu inicial proposat als antics propietaris

Avui la CUP-Crida per Girona s’ha posicionat sobre l’operació urbanística que ha de permetre unir el Museu d’Història de la Ciutat i la Casa Pastors a partir de l’adquisició de dues finques privades de la pujada de Sant Feliu. Es tracta de dues adquisicions de patrimoni que ja constaven en el pla d’inversions del pressupost municipal del 2016, una de les quals es troba aturada per un entrebanc sorgit darrerament.

De les dues finques, una s’ha adquirit per la via de l’expropiació, però en l’altra s’ha optat per la compra. L’explicació donada per l’equip de govern és que, en el segon cas, els propietaris estaven disposats a fer una operació de compravenda. Tot i això, mentre l’Ajuntament estava en converses per tancar l’operació, sobtadament va aparèixer un nou comprador i va adquirir la finca.

Davant d’aquesta situació, la CUP-Crida per Girona ha denunciat la maniobra especulativa del nou comprador, i ha exigit que l’adquisició de la finca per part del consistori no acabi suposant un sobrecost respecte al preu inicial proposat als antics propietaris. Així, el grup ha alertat del precedent de l’antic cinema Modern, en què va produir-se exactament la mateixa situació i l’Ajuntament va acabar assumint un sobrecost estimat de 300.000€ per l’adquisició de l’edifici.

Per això, la candidatura ha exigit a l'Alcaldessa Marta Madrenas que aclareixi el més ràpid possible si la inversió s’acabarà fent, i en quins termes té previst l'equip de govern fer-la. La portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, ha demanat transparència en tot moment i que es replantegi l'operació perquè la ciutat no s'aboqui a una operació especulativa d'aquest nivell.