La formació celebra que la sentència sobre la sanció al Banco Popular no discuteixi la potestat de l’Ajuntament per multar a les entitats financeres

La CUP-Crida per Girona ha reaccionat a la sentència judicial que anul·la la multa que l’Ajuntament havia imposat al Banco Popular per no cedir els pisos buits de l’entitat per a lloguer social. La formació ha celebrat que la sentència, tot i anul·lar aquesta multa per un defecte puntual, no discuteix en cap moment el procediment emprat per l’Ajuntament ni el dret del consistori a aplicar sancions a bancs i promotors.

En aquest sentit, la formació ha instat l’equip de govern a “mantenir el pols amb les entitats financeres” i a “intensificar l’ofensiva per acabar amb els pisos buits”, aplicant novament el procediment utilitzat fins ara, però millorant-ne els aspectes que calguin per evitar noves sentències que anul·lin les sancions. La CUP-Crida per Girona també ha reclamat que l’Ajuntament deixi de treballar immediatament amb totes les entitats bancàries que estiguin essent multades.

Mesures per afrontar la suspensió de la Llei 24/2015

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona ha reivindicat una convocatòria extraordinària de la taula local d’habitatge per tal d’abordar la situació arran de la suspensió de la Llei 24/2015 i garantir que no hi hagi cap retrocés en la política d’habitatge municipal. Finalment, el grup municipal ha demanat a l’Ajuntament de Girona que adopti un paper actiu en la comissió de treball que es crearà a nivell nacional arran de la impugnació de la llei, en què participaran la Generalitat, els ajuntaments i els promotors de la ILP d’habitatge.