La formació demana que es posi fi a l’externalització del servei aprofitant que s’acaba l’actual contracte

La CUP-Crida per Girona ha proposat que l’Ajuntament posi fi a l’externalització de la neteja d’equipaments municipals i recuperi la gestió del servei. La formació fa aquesta demanda aprofitant que aquest mes de juny finalitza l’actual contracte, que majoritàriament està en mans de l’empresa EULEN.

Per això, la CUP-Crida per Girona reclama a l’Ajuntament de Girona que paralitzi qualsevol tràmit per adjudicar el servei novament a una empresa externa, i que elabori un estudi per analitzar la viabilitat de prestar el servei de forma directa a partir de les diferents fórmules que preveu la llei.

La formació ha recordat que en els darrers anys EULEN ha rebut diverses denúncies per vulnerar els drets laborals i sindicals de les treballadores de la neteja, i ha criticat la precarietat de les condicions de treball que imposa l’empresa. En aquest sentit, la CUP ha recordat que tots els sindicats presents al servei (CCOO, UGT i CGT) també aposten per la municipalització.

La portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, ha criticat una vegada que es mantinguin serveis municipals en mans de grans empreses externes sense cap vinculació amb la ciutat. La regidora ha reiterat l’aposta de la formació per fórmules com ara la municipalització o bé la prestació dels serveis a través d’entitats del tercer sector, que a parer seu aporten major valor social i econòmic a la ciutat.

Al Ple municipal del proper dia 9 els grups municipals s’hauran de posicionar respecte a aquesta qüestió, ja que l’equip de govern pretén aprovar el plec de clàusules del nou concurs, a l’hora que la CUP-Crida per Girona ha presentat una moció (enllaç) que reclama la paralització del procés i el compromís per la municipalització. [Imatge: Directa]