El grup municipal insta l’equip de govern a aplicar les mesures per garantir que el 2017 es podrà aplicar el nou procediment, tal com va aprovar el plenari

La CUP-Crida per Girona ha denunciat l’incompliment d’alguns acords de Ple referents al disseny d’un sistema de pressupost participatiu a la ciutat. Es tracta de diverses mesures aprovades en el marc d’una moció de la CUP-Crida per Girona del passat mes de novembre.

D’una banda, el text aprovat preveia l’organització, durant el mes de gener passat, d’una “jornada municipal de formació i debat amb representants de municipis amb experiència en el camp dels pressupostos participatius”. Mesos després de finalitzar el termini, la jornada no s’ha arribat a realitzar.

Un altre punt de la moció feia referència a celebrar, durant el primer semestre del 2016, “un procés participatiu vinculant per a la definició d’aquest sistema de Pressupost Participatiu i l’elaboració del seu reglament”. En aquest cas, tot i que fa mesos es va acordar la creació d’una comissió de treball per dinamitzar aquest procés, aquest espai no s’ha arribat a reunir mai.

D’altra banda, tampoc s’ha complert l’acord que feia referència a publicar “en format electrònic i editable el contingut íntegre i detallat” del pressupost 2016 al web municipal. En aquest sentit, l’únic acord que s’ha complert tal i com estava previst ha estat l’organització d’una audiència pública informativa sobre el pressupost i les ordenances del 2016, per bé que la CUP-Crida per Girona en va criticar el poc esforç de difusió per part de l’Ajuntament.

Per tot plegat, la regidora Laia Pèlach ha reclamat que es compleixin “urgentment” tots aquests acords, per tal que de cara a l’exerici 2017 es pugui desplegar un sistema de pressupost participatiu que substitueixi els actuals Pressupostos Participats dels Barris i que permeti un aprofundiment en els mecanismes de transparència i implicació ciutadana en la gestió dels comptes municipals, tal i com va aprovar el Ple.