Es tracta d’una societat vinculada a la trama empresarial de la família Sumarroca, investigada per presumptes casos de corrupció

La CUP-Crida per Girona ha reclamat a l’equip de govern que iniciï els tràmits per rescindir els dos contractes que té l’Ajuntament amb l’empresa COMSA (anteriorment, EMTE). La societat COMSA-EMTE està vinculada a l’entramat empresarial de la família Sumarroca, investigada per presumptes casos de corrupció relacionats amb CDC.

En concret es tracta de dos contractes per gestionar la climatització de l’edifici consistorial i el manteniment d’equipaments municipals, que l’Ajuntament va adjudicar l’any 2013 mitjançant un concurs públic per una quantitat de 54.000€ i 40.000€ respectivament. Tot i que l’adjudicació és per quatre anys, els mateixos contractes preveuen la seva rescissió abans d’aquest termini.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona demana que es comuniqui formalment a l’empresa la decisió de rescindir ambdós contractes, i que s’elaborin les bases dels nous concursos amb la màxima rapidesa possible. El grup municipal també ha demanat a l’equip de govern que revisi ambdós processos d’adjudicació i la posterior gestió contractual amb l’empresa per garantir que no s’hagi produït cap irregularitat.

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha demanat a l’àrea d’Hisenda que estudiï fórmules per evitar la contractació d’empreses vinculades a trames de corrupció. Així, la regidora Laia Pèlach ha reclamat la màxima exigència “per garantir que la contractació pública es desenvolupi sota paràmetres l’ètica, transparència i control democràtic”.