El govern de CiU i PSC, amb el suport de C’s i PP, aconsegueix tirar endavant el plec de clàusules per mantenir el servei externalitzat

Ahir el Ple de l’Ajuntament de Girona va descartar iniciar el procés de municipalització del servei de neteja d’equipaments que proposava la CUP-Crida per Girona, i va aprovar el plec de clàusules per al nou contracte, amb els vots del govern (CiU i PSC) i dels grups de C’s i PP. D’aquesta manera, la neteja d’equipaments continuarà externalitzada i majoritàriament en mans privades. La CUP-Crida per Girona va criticar la posició del PSC, que abans de la seva entrada al govern s’havia compromès amb la municipalització i ahir va votar a favor de mantenir l’externalització.

Tampoc va prosperar la moció de la CUP-Crida per Girona per acordar un calendari de tancament de la incineradora de Campdorà i elaborar un Pla Comarcal cap al Residu Zero. La majoria de punts van ser rebutjats amb els vots contraris de CiU, PSC i PP. En aquest cas, la CUP-Crida per Girona va criticar la incoherència que suposa el fet que l’Ajuntament estigui adherit a l’Estratègia Catalana de Residu Zero i al mateix temps mantingui una política de gestió de residus ineficient i insostenible.

En la sessió també es va debatre la proposta de declarar el so de les campanes de Girona Bé Cultural d’Interès Local, que va ser aprovada. Tot i mostrar-se favorable a mantenir el repic de campanes, la CUP-Crida per Girona va abstenir-se en la proposta, perquè considera que no estava prou justificada ni impedirà que continuï el litigi contra l’Ajuntament per aquesta qüestió. La CUP-Crida per Girona sí que va votar favorablement a la moció d’ERC-MES per demanar a ADIF la cessió del servei d’estacionament soterrat de la nova estació, que no va prosperar.

Sí que va aprovar-se, en canvi, la moció conjunta per reclamar el compliment de les resolucions de Nacions Unides sobre el Sàhara Occidental així com la celebració d’un referèndum d’autodeterminació per aquest territori. Finalment, el Ple va aprovar la nova ordenança de mercats de marxants. La CUP-Crida per Girona va abstenir-se en la votació perquè considera que l’ordenança s’hauria d’acompanyar d’un pla d’acompanyament als marxants per adaptar-s’hi, i haver realitzat prèviament un debat sobre les mesures de dinamització que necessiten aquest sector comercial.