Els plens d’aquests tres municipis aproven la moció de la CUP que reclama posar fi al monopoli de Mémora i implicar els municipis en la prestació dels serveis fúnebres

Els municipis de Bordils, Celrà i Sant Gregori s’han posicionat a favor d’un canvi en la gestió dels serveis funeraris, per tal d’acabar amb el monopoli de Mémora i garantir uns serveis fúnebres de qualitat i a l’abast de tothom. Així, la setmana passada els plens d’aquests tres municipis van aprovar la moció de la CUP emmarcada en la campanya que ha iniciat la formació per estendre el debat funerari arreu de la comarca.

En la moció es proposa que els diferents consistoris del Gironès s’impliquin de forma mancomunada en la gestió funerària de la comarca, i es demana als ajuntaments de Girona i Salt que impulsin un espai de treball entre els municipis interessats per tirar endavant aquesta aposta. Al text també s’acorda que els ajuntaments trametin escrits a Mémora reclamant-li el compliment escrupolós de la normativa i que permeti el lliure accés als tanatoris de Girona i Salt a altres operadors amb el cobrament corresponent pel servei.

Xerrada informativa a Girona

D’altra banda, aquest dijous la CUP-Crida per Girona ha programat una xerrada informativa emmarcada en la campanya titulada “El negoci funerari a Girona. Hi ha alternatives?”, que se celebrarà a les 19.30h al centre cívic del Barri Vell. L’acte comptarà les intervencions d’Aureli Sánchez (associació Esfune), Jordi Capellas (arquitecte) i Luz Helena Bustos (gerent de l’empresa Eternam), i serà presentada per la regidora Laia Pèlach.